Gestoofde venkel met broccoli, bataat en kalkoenfilet.

Bataat of zoete aardappel is lid van de windeplanten en behoort niet tot de nachtschadefamilie waar de aardappel tot behoort.

Benodigdheden

400g kalkoenfilet

provencaalse kruiden

olijfolie

peper en zout

0.5 kg bataat

rozemarijn

1 venkelknol

broccoli

1 ui

2 teentjes knoflook

Bereiding

Snijd de ui in halveringen, de knoflook in stukjes, de venkel in schijfjes en de broccoli in roosjes. Het zachte gedeelte van de steel kan je ook gebruiken en in stukjes snijden.

Snij de kalkoen filet in blokjes.

Schil de bataat en snijd deze in stukjes en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn.

Fruit de ui in olijfolie in een pan en voeg de knoflook, de venkel en de broccoli. Voeg water toe om de groenten gaar te stoven.

Doe olijfolie in een pan en bak de kalkoen  lekker bruin. Strooi de provencaalse kruiden erover en voeg peper en zout naar eigen smaak toe.

Verwarm olijfolie in een andere koekenpan en bak de bataat knapperig en tot deze lekker gaar is. Voeg de blaadjes rozemarijn toe.

Eet smakelijk.