Zoals Richard de Leth schrijft in zijn boek Oersterk. is de reguliere geneeskunde een expert op het gebied van acute geneeskunde. Richard de Leth schrijft: “Chronische aandoeningen zijn qua werkingsmechanisme zo complex dat je in mijn optiek al snel bij de complementaire geneeskunde uitkomt. Ik zou willen dat er een pil was voor chronische aandoeningen. Dat vraagt de maatschappij: ik heb een klacht, ik wil een pil slikken en doorgaan met waar ik mee bezig was. Maar die klacht is een signaal dat je niet kunt doorgaan  zoals je bezig was.

Frits Muskiet heeft me geleerd; neem alles met maximale twijfel aan, of het nu regulier, complementair of homeopathisch is. In de reguliere geneeskunde moeten artsen volgens het protocol handelen, omdat ze dan juridisch onschendbaar zijn. Maar dat haalt wel het menselijke aspect weg uit de therapie. Dat vind ik kwalijk, dat de patiënt niet centraal staat. Ik wil graag de patiënt helpen, maar dat is regulier heel moeilijk in het huidige systeem.

Naar mijn mening is de reguliere geneeskunde eigenlijk een alternatieve geneeskunde, want daarmee ga je met chemische medicijnen processen blokkeren, gifstoffen in het lichaam pompen die je lever het liefst zo snel mogelijk wil ontgiften en die uiteindelijk niet tot genezing leiden. Dat vind ik alternatief. Terwijl de gangbare geneeskunde vroeger de natuurgeneeskunde was.

Evolutionair gezien kunnen we een tekort hebben aan magnesium of aan darmbacteriën, maar niet aan een bètablokker. Daarom wil ik mensen prikkelen om anders te gaan denken.”

Dit is ook het uitgangspunt voor de werkwijze van Elements-of-life. Maak een afspraak om inzicht te krijgen in een gezonde levenstijl.